Zoo auttaa kissaasi toteuttamaan villikissan tarpeitaan

Kun katsoo kotona raukeana päiväunillaan olevaa kotikissaa, voi olla joskus vaikeaa muistaa, että sen juuret juontavat aktiivisiin villikissoihin ja että kotikissoillamme on yhä edelleenkin monia villikissan tarpeita. Emme kuitenkaan suosittele, että antaisit kissasi vaellella yksikseen ulkona villinä ja vapaana, sillä tämä vaihtoehto sisältää useita vaaroja! Vapaana ulkoileva kissa voi jäädä auton alle tai kohdata muita vaaroja. Se voi myös olla vaaraksi ympäristölleen, kuten vastakuoriutuneille linnunpoikasille, sillä kissa ei ole suomalainen villieläin eikä se siten kuulu Suomen luontoon. Vapaan ulkoilun sijaan suosittelemme, että tarjoat kissallesi turvallisissa olosuhteissa, kuten kotona ja catiossa, mahdollisuuden toteuttaa luontaisia villikissan tarpeitaan – ja tässä tavoitteessa Zoo voi auttaa sinua!

Villikissan ruokinta

Villikissan tapaan kotikissan ruokavalion kulmakiven tulisi olla laadukas liha. Kissa ei tarvitse ravintoonsa viljoja eikä sokeria, vaan laadukasta lihaa. Onneksi Zoo tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukasta kissanruokaa, joka toimitetaan näppärästi valitsemaasi osoitteeseen. Kannattaa tilata kerralla esimerkiksi kuukauden ruuat, sillä tilatessasi tuotteita Zoolta yli 50 eurolla, ovat toimituskulusi ilmaiset. Valitsemalla Zoon voit unohtaa painavien kissanruokapussien ja -purkkien raahaamisen eläinkaupasta kotiin, sillä Zoo hoitaa suuren urakan puolestasi!

Aktiivinen elämäntapa

Jotta kissa voisi hyvin, kannattaa sille tarjota mahdollisuus lajinmukaiseen käyttäytymiseen. Kissan kohdalla tämä tarkoittaa muun muassa kiipeilyä, saalistamista ja kynsien teroittamista. Löydät Zoolta runsaan valikoiman kissan aktivointiin tähtääviä tuotteita. Laadukkaat raapimispuut sekä kiipeilytelineet tarjoavat kissalle mukavaa, lajinmukaista, tekemistä. Niiden avulla kissa pysyy hyvässä fyysisessä kunnossa ja sen mielikin pysyy virkeänä, kun sillä on mielekästä tekemistä. Monet kissat nauttivat perheen toimien tarkkailusta mahdollisimman korkealta ja korkea kiipeilypuu tarjoaa tähän oivallisen tilaisuuden. Anna siis kissasi olla kotisi leijonakuningas ja hanki sille korkea kiipeilypuu tätä varten!

Kissan luonteeseen kuuluu siisteys ja kissa haluaakin peittää jätöksensä tarpeilla käynnin jälkeen. Laadukas kissanhiekka ja asianmukainen kissan hiekkalaatikko ovat tärkeitä välineitä heti alkaen kissan ensimmäisistä päivistä uudessa kodissa. Löydät Zoolta hyvän valikoiman kissanhiekkaa ja muita kuivikkeita sekä erilaisia kissan hiekkalaatikoita. Valitse sopivat tuotteet kissasi mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Jos kotonasi on useita kissoja, varmista, että myös kissan hiekkalaatikoita on riittävän monta! Muista hankkia myös sopivat puhdistusvälineet kissan hiekkalaatikon puhdistusta varten!

Erilaiset kissoille tarkoitetut lelut tarjoavat kissalle kivaa tekemistä ja aktivoivat kissaa. Lelujen avulla kissa saa toteuttaa saalistusviettiään turvallisesti vahingoittamatta toista eläintä. Lelujen vaihtelu esimerkiksi päivittäin tarjoaa kissalle uudenlaisia elämyksiä ja kokemuksia.

Jos haluat tarjota kissallesi mahdollisuuden ulkoilla, kannattaa sinun harkita parvekkeen tai terassin verkottamista, tai hankkia kissallesi turvalliset valjaat, joissa se voi ulkoilla yhdessä sinun kanssasi. Jos budjettisi antaa myöten ja sinulta löytyy oma piha, kannattaa harkita cation rakentamista tai rakennuttamista! Trixie-parvekeverkon avulla pääsee kuitenkin jo pitkälle ja se onkin edullinen vaihtoehto parvekkeen tai terassin verkottamiseen!