Suojele villieläimiä ostamalla seuraava iPhone käytettynä

Uutiset tuovat koteihimme päivä päivältä huolestuttavampia uutisia maailman tilanteesta. Emme toki puhu nyt uudesta korona-aallosta, vaan kasvavasta ongelmajätteen määrästä, joka on kasvanut ihmisten varallisuuden ja räjähdysmäisesti nousseen väestönkasvun takia huolestuttavan paljon.

Elektroniikkalaitteet ja ongelmajäte

Ongelmajäte koostuu nimensä mukaisesti sellaisista jätteistä, joiden kierrättäminen, uudelleen käyttäminen ja hävittäminen on erittäin vaikeaa tai toisinaan jopa mahdotonta. Lukuisten komponenttiensa takia monet elektroniikkalaitteet lukeutuvat ongelmajätteen piiriin.

Uudeksi ongelmaksi kasvavan jätevuoren lisäksi on noussut se, että nykyaikainen kulutuskulttuuri on johtanut siihen, että ihmiset vaihtavat täysin käyttökelpoisia elektronisia laitteitaan uuteen nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Siinä missä puhelimen käyttöikä oli vielä muutama vuosi takaperin noin viisi vuotta, tänä päivänä sama luku vastaa noin vuotta.

Kun ihmiset ostavat enemmän, myös valmistajat valmistavat enemmän. Tuotantokuluja pyritään vähentämään hyödyntämällä edullisia komponentteja, jotka eivät usein luontoon joutuessaan ole hyväksi kasveille, vesistöille ja villieläimille. Lisäksi nämä ainesosat kulkeutuvat eläinten ja kasvien kautta takaisin ihmisten elimistöihin, jolloin nämä usein myrkylliset ainesosat alkavat tuottaa terveytemme kannalta epätoivottuja sivuvaikutuksia.

Osta seuraava iPhone käytettynä – säästä luontoa

Monet ostavat uusimpia iPhone-malleja käytettyinä niiden korkean markkinahinnan vuoksi. Puhelimen ostaminen käytettynä onkin mitä loistavin keino säästää lompakkoa, mutta samalla tulet tekemään valtavan vaikutuksen luontoon ja sen eläimiin. Käytettyjen elektroniikkalaitteiden ostaminen ei nimittäin kasvata hiilijalanjälkeä käytännössä lainkaan, sillä tuotteen ostaminen ei johda siihen, että tuotteen valmistaja joutuu tuottamaan ostetun laitteen tilalle uuden.

Voit tilata seuraavan iPhonen käytettynä helposti mResell-verkkokaupasta. Kyseinen verkkokauppa on erikoistunut myymään nimenomaan käytettyjä Applen laitteita, kuten tietokoneita, tabletteja, puhelimia ja lisätarvikkeita. Jokainen tuote huolletaan asiantuntijan toimesta ennen myyntiä, joten tilatessasi seuraavan iPhonen käytettynä mResellin verkkokaupasta, voit olla varma, että ostamasi tuote on käyttövalmis.

Käytettyjen elektroniikkalaitteiden ostoon liittyy erilaisia riskejä, joiden takia monet kuluttajat haluavat mieluummin ostaa saman tuotteen uutena luotettavalta toimittajalta, joka tarjoaa laitteelle takuun. Jos laite ostetaan suoraan sen edelliseltä omistajalta, et voi kuluttajana saada takuuta siitä, että laite todella toimii – samalla tapaa et voi palauttaa sitä takaisin edelliselle omistajalle ja saada rahoja takaisin, jos laitteen käytössä alkaa esiintyä ongelmia.

Kun tilaat seuraavan iPhonen suoraan mResell-verkkokaupasta, saat laitteellesi käyttötakuun samalla tavalla kuin ostaisit vastaavan laitteen uutena miltä tahansa toiselta toimittajalta. Tällä tapaa myös käytetyn iPhonen ostaminen on aivan yhtä turvallista kuin uuden laitteen ostaminen, sillä käyttötakuun ansiosta tiedät varmasti, että vastaanottamasi laite on huollettu järjestelmävikoja vastaan.

Kun ostat elektroniikkalaitteet käytettynä, voit vaikuttaa merkittävällä tavalla laitteen käyttöikään. Kasvattamalla elektroniikkalaitteen käyttöikää esimerkiksi vuodella voit säästää huomattavan määrän siitä hiilijalanjäljestä, jonka samaisen laitteen valmistaminen uutena olisi tuottanut.

Ostamalla käytettynä panostat myös tulevaisuuteen

On lisäksi tärkeää, että toimitat vanhat elektroniikkatuotteesi aina sitä vastaavalle kierrätyspisteelle, jotta ongelmajätteen kierrätykseen erikoistuneet asiantuntijat voivat kierrättää laitteen vaaralliset komponentit asianmukaisesti.

Tällä tavalla vaikutat kuluttajana myös siihen, että luontoon näistä elektroniikkalaitteista päätyy mahdollisimman vähän jätettä, joka voi vuosien varrella vaikuttaa negatiivisesti koko ekosysteemiin ja kaikkiin niihin kasveihin, mikroeliöihin ja villieläimiin, joita tässä ekosysteemissä elää. Kun ostat seuraavan iPhonen tai minkä tahansa muun elektronisen laitteen käytettynä, teet hyvää sekä itsellesi, ympäristölle että villieläimille!