Hauskat villieläimet

Apina syö banaania

Villieläimistä saa helposti varsin pelottavan kuvan. Nehän ovat kamalia petoja, joissa ei ole yhtään mitään hauskaa. Vai onko sittenkin? Luonnossa elävistä villieläimistä on onnistuttu vangitsemaan varsin koomisia tilannekuvia ja hassuja videoita, jotka paljastavat sen, miten hullunkurisen näköisiä ne kaikkein pelottavimmatkin eläimet voivat olla. Kun apina syö banaania leveä virne kasvoillaan, ei voi olla hymyilemättä. Entä kun kettu on syöksynyt saaliin perässä lumihankeen ja vain tassut sekä häntä ovat jääneet esiin lumihangen päälle? Tästäkin hullunkurisesta tilanteesta on olemassa lumoava tilannekuva Angela Bohlken taltioimana. Kuva tunnetaan nimellä “Missä se lounas menee?”. Niin tutut kotimaan eläimet kuin trooppisemmissa maissa elävät otuksetkin tarjoavat monia hauskoja tilanteita osoittaen samalla todellisia koomikon elkeitä. Pienellä tutkiskelulla hauskoja kuvia ja vielä hassumpia videopätkiä löytyy lukuisia.

Virtahevot nautiskelevat auringosta

Parhaimmat ja autenttisimmat tilannekuvat eläimistä saa niiden luonnollisessa ympäristössä. Kun villieläimiä kuvataan niiden omassa elinympäristössä, vaatii se kuvaajalta paitsi ammattitaitoa, myös rohkeutta. Tarinat hauskojen eläinkuvien taustalla ovat mielenkiintoisia. Kuvaaja on saattanut kiivetä puuhun tai hiipiä heinikkoon viettäen siellä tunnin jos toisenkin parasta kuvaa hakiessaan. Usein täydellisen kuvan saaminen voikin kestää jopa päiviä, joten valokuvaajalla pitää olla hyvät hermot. Toki joskus hauskan kuvan saaminen voi olla sattumasta kiinni. Kun on tarkoitus ottaa kiva kuva puolisosta Afrikan lomamatkalla ja taustalle tuleekin yllättäen kirahvi hassu ilme kasvoillaan, saadaan sattuman kautta aivan hulvaton kuva kotialbumiin. Villieläin suhtautuu ihmiseen usein melko pelokkaasti, joten kuvaajalta vaaditaan myös rauhallisia liikkeitä ja eleitä. Liian vauhdikkaasti etenevä kovaääninen kuvaaja pelottaa kaikki lähistöllä olevat eläimet omiin pesäkoloihinsa alta aikayksikön! Mikäli hauskoja villieläimiä haluaisi lähteä katsomaan livenä, mutta matka safarille ei kuitenkaan innosta tai ole muutoin mahdollinen, niin Ruotsissa Kolmården eläinpuisto tarjoaa erinomaisen kattauksen villejäkin eläimiä, kuten leijonia, karhuja ja susia. Esimerkiksi viking Linella pääsee näppärästi Tukholmaan, mistä on noin kahden tunnin ajomatka Kolmårdeniin. Toki meillä Suomessakin Ähtäristä löytyy niin susia kuin karhujakin kiinnostuneille eläinbongareille. Aina ei siis tarvitse suunnata safarille asti nähdäkseen leijonan ilmielävänä!

Eläimiin liittyvät valokuvakilpailut ja näyttelyt

Pöllöstä voi napata hassun kuvan!

Mikäli omasta valkokuvakollaasista löytyy hauska kuva pöllöstä, leijonasta tai jostain muusta eläimestä, jonka haluaisi jakaa myös muiden kanssa, kannattaa harkita voisiko kuvaa tarjota kuvakilpailuun. Erilaisia kuvakilpailuja löytyy useita niin Suomesta kuin kansainvälisiltä markkinoiltakin. Osa kisoista on suunnattu ammattikuvaajille, mutta moni kilpailu on sellainen, johon myös harrastekuvaajat voivat lähettää ottamiaan kuvia. Voittajille on yleensä tarjolla paitsi mainetta myös hyviä palkintoja, kuten rahaa tai matkoja. villieläimet ovat hyvä kuvauskohde. Mikäli tykkää muutenkin liikkua luonnossa, voi luontokuvia ottaa lenkkipolun varrelta tai metsäretkeltä. Esimerkiksi pöllöstä voi onnistua nappaamaan hassun kuvan samalla, kun käy marja- tai sienimetsällä. Mikäli itselleen haluaa nimeä eli mainetta valokuvaajana, kannattaa katse suunnata kilpailujen lisäksi myös erilaisiin näyttelyihin. Näyttelyihin voi tarjota omia kuviaan esille. Esimerkiksi Espoossa sijaitseva Suomen luontokeskus Haltian näyttelyissä on esillä nimen omaan Suomen luontokuvia. Haltiassa järjestetään erilaisia erikoisnäyttelyitä, jonne voi teemojen mukaisesti myös tarjota omia kuviaan esille. Myös internetin erilaiset kuvapalvelut tarjoavat mahdollisuuden jakaa omia eläinkuvia ja myös tienata omilla kuvillaan. Rekisteröitymisen jälkeen kuvat ladataan palveluun ja niistä maksetaan palkkio kuvaajalle latausmäärien mukaan. Suomen upea luonto tarjoaa mahdollisuuden hienoille kuville, joten miksei niillä myös tienaisi muutamia euroja.